Thursday, July 17, 2014

Belasungkawa...


17.7.2014 - Lebih kurang 2 minggu lagi kita semua akan menyambut lebaran di kampung halaman masing-masing. Ooo ye... tahun ini giliran kami sekeluarga menyambut Hari Raya Aidilfitri di kampung isteri di Sabah, lebih tepat lagi di Taman Layar Impian, Tuaran Sabah.


Pada Hari Raya tahun lepas, kami sekeluarga menyambutnya di Taman Indah Jaya, Hulu Langat, Selangor buat julung kalinya. Maklumlah keluarga baru sahaja pindah ke Lembah Kelang setelah berpuluh-puluh tahun tinggal di Muar, Johor. Benarlah hijrah itu memerlukan pengorbanan, hijrah itu menuju kejayaan dan kemajuan!


Sepanjang menyambut Aidilfitri di Muar sejak berpuluh-puluh tahun, agak sukar ataupun entah kenapa selalu terlupa untuk mengambil gambar kenangan keluarga di pagi Aidilfitri. Tapi Alhamdulillah pada hari raya tahun lepas, kami semua berkesempatan untuk mengambil gambar kenangan di pagi Hari Raya dan sememangnya itulah gambar terakhir Allahyarham Muhammad Redza bin Abdul Razak bersama keluarga yang genap 4 bulan meninggalkan kami sekeluarga pada hari ini.

*Allahyarham Muhammad Redza yang berbaju hijau*

Arwah meninggalkan kami pada usia yang masih muda iaitu 25 tahun. Walau apa pun sebab kematian arwah, walau siapa pun punca pemergian arwah, semuanya telah diaturkan oleh Allah swt yang Maha Mengetahui. Kami sekeluarga telah diajar untuk sabar dan redha atas pemergian arwah yang tak disangka-sangka. Pastinya Aidilfitri kali ini akan sepi tanpa gelak tawa dan gurau senda arwah.Semoga Allah swt melimpahkan maghfirah keampunan dan rahmah kasih sayang kepada Allahyarham Muhammad Redza bin Abdul Razak. Al-fatihah...

Allahyarham Muhammad Redza bin Abdul Razak
9.8.1989 - 17.3.2014
No comments:

Post a Comment

Pandangan Anda Amat Dihargai :)

Menarik Untuk Dibaca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...