Thursday, July 3, 2014

Asal Usul Perkataan Vitamin


Disclaimer: The information on this site is for educational purposes only. It is not intended to be a substitute for professional medical advice. None of the opinions are meant to diagnose or treat any disease or illness. You should always consult your healthcare provider.


Tahukah anda dari manakah asalnya perkataan VITAMIN? Ya, Vitamin adalah berasal daripada perkataan Vitalised Mineral apabila Dr Forrest C Shaklee mencipta Shaklee's Vitalised Mineral pada tahun 1915. Terima kasih kepada teknologi apabila kini Vitalised Mineral telah bertukar daripada bentuk cecair kepada bentuk tablet dan dikenali sebagai Vita-Lea.

Tablet Vita-Lea kini disaluti dengan serbuk nutrisi - spirulina. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas menyerap dalam air dan tubuh manusia dan juga berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil. Ujian klinikal juga telah membuktikan bahawa pengambilan Vita-Lea secara berterusan selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.


Tahukah anda bahawa setiap tablet Vita-Lea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan RDA (Recommended Dietary Allowance) :-


*Fakta Nutrisi Dalam Vita-Lea*


Justeru untuk penambahan tenaga segera, pelengkap nutrisi, keupayaan sistem produktif, metabolisme, melindungi organ dan memastikan sel dalam badan terus hidup dan berfungsi anda boleh mencuba Vita-Lea sekarang.


Bagaimana pula dengan si cilik anda? Adakah mereka boleh mengambil Vita-Lea. Di Shaklee, terdapat juga Vita-Lea yang sesuai untuk tumbesaran anak anda.


Dapatkanlah 30 nutrisi harian lengkap anda dengan pengambilan Shaklee Vita-Lea. Jangan tunggu lagi, belilah sekarang dan alami sendiri khasiat dan kebaikan Shaklee Vita-Lea.Jom teruskan dengan amalan hidup yang sihat dengan ORDER di sini untuk pembelian lain atau hubungi kami seperti di bawah :-


Semoga bermanfaat kepada semua!
==================
Lin Chalo & Mohd Alizal,
Health Consultant &
Business Mentor
014.338.6810 - Lin
012.401.6683 - Alizal
==================


No comments:

Post a Comment

Pandangan Anda Amat Dihargai :)

Menarik Untuk Dibaca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...