Monday, July 7, 2014

DTX Complex - Panduan Merawat Dan Menjaga Hati Secara Fizikal


Disclaimer: The information on this site is for educational purposes only. It is not intended to be a substitute for professional medical advice. None of the opinions are meant to diagnose or treat any disease or illness. You should always consult your healthcare provider.

Hati merupakan organ terbesar dalam tubuh manusia dan berkeupayaan dalam membina semula. Contohnya, serangan jantung akan merosakkan otot atau organ jantung. Tetapi, serangan kepada hati akibat pengambilan alkohol berlebihan contohnya boleh merosakkan hati. Namun, hati mampu memperbaiki organnya sendiri. Hati boleh dianggap sebagai INDUSTRI PEMPROSESAN dalam tubuh manusia, menjalankan fungsi-fungsi kritikal untuk membaiki dan merawat.


Hati yang telah rosak

Shaklee telah memperkenalkan DTX Complex iaitu ekstrak biji benih pokok susu tisel yang menghasilkan 80% silymarin yang kaya dengan antioksida untuk menyokong keupayaan badan menghasilkan protein bagi membantu menjana semula sel-sel hati. Ia juga mengandungi ekstrak Schizandra dan cendawan Reishi (kaya dengan anti oksida) dan ekstrak daripada dandelion, kunyit dan articok (membantu mengekalkan aliran hempedu).
Shaklee DTX Complex


Ekstrak Biji Benih Pokok Susu Tisel - Proses ekstrak ini mendapatkan 80% silymarin yang kaya dengan antioksida. Melindungi hati daripada toksin, termasuklah dadah, racun dan bahan kimia. Merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis. Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebihan alkohol. Membantu mencegah dan merawat masalah batu karang. Membantu masalah kulit seperti psoriasis dan eczema.

Artichoke - Membina semula sel-sel hati. Merangsang pengaliran hempedu.

Dandellion - Membantu fungsi hati, sangat berguna ketika berlaku kebengkakkan hati (hepatitis) dan jaundis. Membantu penghadaman dengan merangsang pengaliran hempedu dari hati dan pundi hempedu; membantu mencegah batu karang. Membantu merawat endometriosis. Bertindak sebagai julap lembut untuk masalah sembelit. Meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi - melawan anemia. Melawan tumor dan kanser. Merendahkan paras gula dalam darah. Baik juga untuk masalah kekembungan dan lebihan air.

Turmeric - Mengandungi curcumin - bahan anti oksida. Meningkatkan kesan anti keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan. Mempunyai kesan anti-viral terhadap HIV

Schizandra - Ekstrak biji benih dari Schizandra ini mengandungi bahan anti oksida. Ia juga berkait dalam merangsang sintesis protein, meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi, memperlahankan pembentukan toksin

Reishi Mushrooms (Ling Zhi) - Membina imun - membantu dalam mencegah atau merawat kanser. Mengurangkan masalah bronkitis, sinusitis. Merawat sindrom keletihan yang kronik. Membantu mencegah penyakit jantung.Kebanyakan ekstrak biji benih pokok susu tisel lain yang berada di pasaran tidak mempunyai ramuan Artichoke, Schizandra dan Ling Zhi. Oleh itu, jangan lepaskan peluang anda untuk menikmati khasiat DTX Complex yang sebenar.Sila klik ORDER di sini untuk pembelian produk lain atau hubungi kami seperti di bawah :-Semoga bermanfaat kepada semua!
==================
Lin Chalo & Mohd Alizal,
Health Consultant &
Business Mentor
014.338.6810 - Lin
012.401.6683 - Alizal
==================No comments:

Post a Comment

Pandangan Anda Amat Dihargai :)

Menarik Untuk Dibaca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...