Tuesday, July 1, 2014

Adakah Perut Buncit Merupakan Tanda-Tanda Sembelit?


Disclaimer: The information on this site is for educational purposes only. It is not intended to be a substitute for professional medical advice. None of the opinions are meant to diagnose or treat any disease or illness. You should always consult your healthcare provider.


Alhamdulillah, hari ke-3 puasa merangkap hari pertama bulan Julai. Walaupun, tujuan puasa ni lebih kepada unsur-unsur kerohanian dan spiritual namun ada juga yang mengambil kesempatan untuk membentuk semula fizikal dan jasmani masing-masing.

Persoalan yang timbul untuk kaum Adam khususnya ialah adakah perutku masih buncit selepas berpuasa? Kenapa ada orang boleh kempis perut tapi ada yang tidak? Adakah masalah sembelit menyebabkan perutku susah nak kempis? Ataupun adakah sampai bila-bila kita akan menyalahkan lemak semata-mata?

*Buncit - kelebihan atau kekurangan?*

*Even budak-budak pun sengsara ketika sembelit*


Pengambilan diet makanan yang betul dan seimbang amat penting untuk mencegah masalah buncit mahupun sembelit. Pengambilan makanan tambahan dalam bentuk supplemen amatlah disarankan. Mungkin dengan membaca entri di bawah ini akan terjawab sedikit sebanyak soalan yang bermain di benak fikiran anda. Selamat membaca dan selamat mencuba!SweetBonda Stories: Elakkan SEMBELIT dan PERUT BUNCIT dengan Shaklee!: Alhamdulillah. Hari ini sudah hari ke 4 kita berpuasa dalam bulan Ramadhan yang penuh berkat ini. Semoga amalan berpuasa kita dapat dilaku...Umum mengetahui bahawa mencegah lebih baik daripada merawat. Oleh itu, hendaklah kita semua berjaga-jaga dalam pemilihan makanan dan juga memilih gaya hidup yang sihat.

Jom sihat!


Sila Klik ORDER untuk belian atau hubungi kami seperti di bawah :)


Semoga bermanfaat kepada semua!
==================
Lin Chalo & Mohd Alizal,
Health Consultant &
Business Mentor
014.338.6810 - Lin
012.401.6683 - Alizal
==================
No comments:

Post a Comment

Pandangan Anda Amat Dihargai :)

Menarik Untuk Dibaca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...