Saturday, July 12, 2014

Nutriferon - Ketahui Peranan Sebenar Interferon Dalam Sistem Imun Tubuh Manusia...


Disclaimer: The information on this site is for educational purposes only. It is not intended to be a substitute for professional medical advice. None of the opinions are meant to diagnose or treat any disease or illness. You should always consult your healthcare provider.

Kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob (mikroorganisma) melalui pernafasan (hawa-dingin, gas buangan, asap, virus di udara, habuk), berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perabut, habuk hama pada selimut, pengangkutan awam, peluh, air), makanan, latihan fizikal, persekitaran kerja dan lain-lain.


Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita pada sesuatu masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stres, terganggu tidur atau dijangkiti flu, batuk, alergi, asthma, ekzema, jerawat dan lain-lain. Sel-sel yang teroksidasi dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit degeneratif, penyakit kronik, kanser dan lain-lain.Dr Yasuhiko Kojima telah menemui Interferon pada tahun 1954

Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954. Dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes, HIV dan lain-lain. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi diri kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.


Setelah semakan dan kajian semula selama 40 tahun menggunakan pelbagai herba-herba terpilih, akhirnya Dr Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi (Nutriferon) dengan menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formula yang digunakan adalah semulajadi, selamat, tulin dan berkesan serta merupakan penemuan hebat dalam bidang immunologi :-

Biji Labu - Merangsang pengeluaran interferon semulajadi dalam tubuh. Menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser.

Biji Plantago Asiatica - Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imunHoneysuckle Jepun - Menentang pencerobohan virus dan kuman
Bunga Safflower - Menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofaj, memusnahkan virus dan kuman.

Manfaat Utama Nutirferon tidak dapat dipertikaikan lagi keberkesanannya :-

# Mengukuhkan Sistem Imun Dalam Masa 3 Hari - Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh : T-cells, B-cells dan makrofag.

# Melawan Kanser dan Tumor - Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin (antibodi) melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu, ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.

# Melindungi dari Influenza - Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selesema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.

# Meringankan Stres dan Kelesuan - Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stres, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.

# Melambatkan Penuaan - Formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat.

# Mengurangkan Infeksi oleh Pesakit-Pesakit Hepatitis B & C - Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain-lain kepada pesakit-pesakit Hepatitis B & C.

# Mempertingkatkan Menopaus - Hypertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.

# Mempertingkatkan PMS - Terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.


Dapatkan khasiat sebenar "immune booster" ini untuk diri anda dan keluarga!Sila klik ORDER di sini untuk pembelian produk lain atau hubungi kami seperti di bawah :-Semoga bermanfaat kepada semua!
==================
Lin Chalo & Mohd Alizal,
Health Consultant &
Business Mentor
014.338.6810 - Lin
012.401.6683 - Alizal
==================No comments:

Post a Comment

Pandangan Anda Amat Dihargai :)

Menarik Untuk Dibaca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...