Wednesday, July 16, 2014

Garlic Complex - Kepentingan Bawang Putih Terhadap Tubuh Badan Kita


Disclaimer: The information on this site is for educational purposes only. It is not intended to be a substitute for professional medical advice. None of the opinions are meant to diagnose or treat any disease or illness. You should always consult your healthcare provider.

Bawang putih dipercayai berasal dari tengah pergunungan Asia iaitu di TajikstanTurkmeniaUzbekistan dan utara IranAfghanistan dan Pakistan. Ia dari tumbuhan liar yang kemudian dibuat pembiakbakaan tumbuhan sejak dulu kala. Tanaman ini merupakan tanaman yang mendapat penekanan di negara oriental seperti di China dan Korea.

Shaklee Garlic dibuat daripada bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California, USA di waktu musim panas. Memandangkan tidak semua tablet garlic yang berada di pasaran mempunyai Allicin aktif, Shaklee memastikan pengekalan 100% Allicin aktif dalam Garlic dengan menghasilkannya secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba.Kajian menunjukkan perisa herba bawang putih terhasil daripada kombinasi 2 ekstrak herba (Rosemary dan Spearmint) yang mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya dalam tubuh kita. Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang menyamai 2 ulas garlic segar. Garlic mengandungi pelbagai jenis komposit fisiologi yang terdiri dari bahan sulfat untuk menentang bahan anti-oksidan dan anti-kanser. Inilah asal bau garlic!


Spearmint

Rosemary

Tidak syak lagi Shaklee Garlic mempunyai pelbagai manfaat utama yang telah terbukti dari segi klinikal :-


# Mengandungi Spearmint - Mempertingkatkan sistem penghadaman, fungsi jantung.

# Antibiotik Yang Selamat dan Semulajadi - Garlic antibiotic semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.

# Menghalang Alergi - Mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asthma, selesema, hepatitis.

# Mempertingkatkan Sistem Penghadaman - Formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastrik, ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H. pylori dan menghalang ulser gastrik.

# Memoderatkan Tekanan Darah Tinggi - Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.

# Detoksifikasi - Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, Plumbum dan Kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Tambahan lagi, garlic mampu melindungi sel-sel darah dari dimusnahkan oleh logam toksik dan menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia.

# Menurunkan Kolestrol - Menurunkan Kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah; meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.

# Mencegah Kanser - Membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser - Nitrosamine.

# Menstabilkan Glukos - Menolong menstabilkan glukos dalam tubuh kita.


Justeru, dapatkan segera Shaklee Garlic dan nikmati khasiat sebenarnya!Sila klik ORDER di sini untuk pembelian produk lain atau hubungi kami seperti di bawah :-Semoga bermanfaat kepada semua!
==================
Lin Chalo & Mohd Alizal,
Health Consultant &
Business Mentor
014.338.6810 - Lin
012.401.6683 - Alizal
==================No comments:

Post a Comment

Pandangan Anda Amat Dihargai :)

Menarik Untuk Dibaca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...