Wednesday, February 15, 2017

Review Lexis Suites Penang - Private Pool Kegemaran Ramai



Kat Malaysia ni tak banyak lagi hotel yang menyediakan "private pool" ataupun kolam peribadi kepada penghuni bilik hotel. Kalau ada public pool atau kolam awam tu standard lah... memang banyak. Tempat yang paling terkenal menyediakan private pool kat bilik hotel ialah Grand Lexis Hotel di Port Dickson.

Selain Grand Lexis Hotel Port Dickson, ada satu lagi tempat yang menyediakan private pool walaupun tak se"grand" macam kat Port Dickson tu. Tempat yang dimaksudkan ialah Lexis Suites yang terletak di Teluk Kumbar, Pulau Pinang.

Alhamdulillah... masa road trip 2016 cuti sekolah yang lepas, kami sekeluarga sempat menginap di sini untuk 1 malam pada hari terakhir road trip merentasi Banjaran Titiwangsa.

Baca : Hari Ke-9 Road Trip 2016 - Sekinchan - Gambang - Pulau Duyong - Kota Jembal - Teluk Kumbar




Review untuk Lexis Suites Penang (Disember 2016)

Bila sebut Lexis mesti terbayang pool dalam bilik. Maka, sangat berbaloi sekali membawa anak-anak mandi 24 jam. Jadi mak pula boleh buat kerja kan. Hehehe.

Serba sedikit info pasal Lexis Penang:
- Hotel ni baru dibina dan terletak di Teluk Kumbar.
- Ada 2 jenis bilik:
Executive Pool Suites (RM399)*
Premium Pool Suites (RM499)*

* Harga melalui website Lexis:
- Rate cuti sekolah lagi mahal, jadi kalau anak tak sekolah lagi silakan pergi semasa hari bekerja.

Review Homestay Best di Sawah Padi:
Review Homestay View Putrajaya Cantik:

Homestay Cantik seluruh Malaysia:


video



Pastinya anak-anak paling happy. Kalau nak raikan anak-anak memang sangat sesuai pergi ke sini




Kami stay di Executive Pool Suites.

- Bilik ini kecil sedikit berbanding Premium Pool Suites.
- Harga lebih murah.
- Menghadap separuh laut & separuh daratan. Kalau Premium Suites fully seaview. Gittew.




Bilik kami di tingkat 22. Lagi tinggi lagi best tuan puan sekalian. Jadi lain kali boleh request tinggi-tinggi ya.






Antara aktiviti yang boleh dilakukan di Lexis Penang ni seperti tertera di direktori ini





Kalau pilih Executive Suites boleh nampak macam ni. Cantik kan.






Pusing kiri sikit nampak pula pemandangan ini.


Rumah/Apartment Percutian Untuk Disewa Di Pulau Pinang






Memandangkan hotel ini baru maka interiornya juga lebih cantik dan sleek gitu. TV tu memang build-in sekali dengan 'papan' hitam tu. 

Nak buat kerja pun duduk depan TV. Silakan bertabah bila anak-anak nak tengok kartun pula kan. Keh keh keh.





Macam biasa ada beberapa tea bags, nescafe sachets dan seangkatan dengannya. Semuanya untuk 4 orang. 

Bawah tu minibar.

Air dalam botol Shaklee tu eksklusif diri sendiri punya. Hihihi.





Okay dalam bilik ni ada 2 katil king bersama bantal-bantalnya yang empuk.


Serius empuk sangat sampai rasa nak beli pula bandal DAS yang tengah viral sekarang ni. Keh keh keh. 

Sekali letak kepala terus tertidur. Bahaya betul. Eceh





Okay di luar bilik (bahagian kedua sebelum sampai ke pool), ada almari ni. 

Macam biasa ada safe deposit box, ada bathrobe, ada slipper, ada penimbang berat badan (ekekeke), ada hanger ada iron.





Keklin paling suka yang ini - build in iron board. Iron tudung sambil nyanyi-nyanyi kecil. Hahaha.






Pastu ada toiletteries semua. Ada hair-dryer juga.






Siapa rajin sila kaut semua masa balik nanti. Wuhu.






Toilet asing daripada bathroom





Sini pula bathroomnya. Ada bathtub dan juga ada shower. Towel memang banyak. Keklin memang gembira melihatnya. Towel badan + towel muka + towel kecik + towel mandi kat pool.






Sebelah bath tub ada shower. Atas siling tu ada satu lagi shower yang besar. Puas mandi macam mandi hujan katanya.





Okay now kita ke bahagian ketiga (bahagian luar yang ada pool). 


Ini adalah steam room. Sejuk-sejuk mandi terus panaskan badan kat sini. Ala-ala sauna la gitu.

Hati-hati dengan benda kat bawah tu yang warna merah... panas dan boleh melekat kat tangan. Sila awasi anak-anak sepanjang berada di sini.





Overall, memang terbaik. Petang-petang sambil kau hirup kopi panas bolehlah melayan sunset di ufuk senja. 

Rumah/Apartment Percutian Untuk Disewa Di Pulau Pinang


Sekian semoga bermanfaat!

Review Homestay Best di Sawah Padi:
http://bit.ly/2jpolys

Review Homestay View Putrajaya Cantik:
http://bit.ly/2jaBnPo

Homestay Cantik seluruh Malaysia:
http://bit.ly/2izRE4v

Jangan lupa makan Laksa Tempurung Teluk Kumbar dekat je dengan Lexis ni:
http://bit.ly/2jmnA9A

Boleh rasa nasi kandar Taat seberang jalan Lexis ni.

Boleh juga google rasa makan Mee Udang Kak Ani.

***
For review email to: lin.sweetbonda@gmail.com





Sumber asal : Keklin Sweetbonda





No comments:

Post a Comment

Pandangan Anda Amat Dihargai :)

Menarik Untuk Dibaca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...