Sunday, June 29, 2014

Senarai Lokasi Bazaar Ramadhan 2014

Assalamualaikum wbt...

Seperti yang kita ketahui bahawa ada 2 kegembiraan bagi orang yang berpuasa iaitu ketika BERBUKA puasa dan juga ketika bertemu Allah swt.
Pesanan untuk diri saya sendiri bahawa janganlah kita terlebih over gembira ketika berbuka puasa khususnya ketika memilih juadah untuk berbuka puasa di bazaar Ramadhan. Bagi yang memasak dan menyediakan sendiri juadah berbuka puasa, tahniah saya ucapkan. Ambillah kesempatan jika mempunyai kelapangan masa untuk menyediakan sendiri juadah untuk keluarga tercinta dan tambahkan lagi pahala :)

Bagi yang tidak berkesempatan, jangan bersedih sebab di sini saya sertakan senarai bazaar Ramadhan di Negeri Selangor tahun 2014 untuk dikunjungi. Elakkan pembaziran adalah tips utama ketika membeli juadah. Kenalpasti kuantiti orang yang hendak makan, kenalpasti kuantiti makanan yang hendak dipilih. Kalau tak dapat nak beli sesuatu makanan, jangan risau, simpankan keinginan anda dan yakin anda boleh beli lagi sekiranya esok lusa masih ada.

Pastikan juga KURMA dan/atau buah-buahan berada di sisi anda. Bukan sekadar menambah pahala kerana mengamalkan amalan sunat bahkan boleh membantu sistem penghadaman kita setelah seharian berpuasa.

Tingkatkan juga amalan kerohanian dan spiritual untuk mengimbangi segala aktiviti kita di bulan Ramadhan Yang Mulia ini. Mudah-mudahan kita semua akan menjadi orang yang GEMBIRA bukan sahaja ketika berbuka puasa tetapi ketika bertemu dengan Allah swt kelak. Amin Ya Rabb!


No comments:

Post a Comment

Pandangan Anda Amat Dihargai :)

Menarik Untuk Dibaca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...