Friday, November 21, 2014

Harga Sebuah Pengorbanan : Sebesar Iceberg Atau Seteguh Tembok Cina?Semua orang nak berjaya, dan semestinya tidak ada orang yang mahu gagal. Ada yang bernasib baik lahir dalam keluarga yang hebat dan berjaya. Tetapi ada juga yang tidak bernasib baik yang dilahirkan dalam keluarga yang tidak berjaya.


Walau apa pun situasi keadaan kita, kejayaan tidak datang dengan percuma ataupun berdasarkan nasib semata-mata. Semua itu menuntutkan pengorbanan samada kita sedar ataupun tidak. Pengorbanan yang dibuat mungkin berusia beratus-ratus tahun lamanya.
Pengorbanan yang telah dibuat kadang kala hasilnya dapat dinikmati hingga beberapa generasi keturunan mereka. Itulah indahnya bila kita berjaya! Namun bagi mereka yang tidak bernasib baik, masih belum terlambat untuk kita memulakan perjalanan menuju kejayaan.
Mulakanlah niat untuk berjaya sekarang! Jangan tangguh lagi dan mudah rasa selesa dengan apa yang telah kita kecapi sekarang. Tuntutlah ilmu walaupun sampai ke negeri China. Tambah nilai diri kita dengan pelbagai ilmu yang bermanfaat. Jangan lalai dan buang masa dengan perkara-perkara remeh dan tidak berfaedah.Bersiap sedia dan bertindak mengikut apa yang telah dirancangkan. Jangan sesekali rasa takut dan gentar untuk berkorban apa saja demi mencapai matlamat murni kita. Oleh itu, takut untuk berkorban adalah sebab mengapa anda tidak mencapai kebebasan kewangan dan kebebasan masa.


Kredit to Dr Azizan Osman


Semoga bermanfaat kepada semua!
==================
Lin Chalo & Mohd Alizal,
Health Consultant &
Business Mentor
014.338.6810 - Lin
012.401.6683 - Alizal
==================


No comments:

Post a Comment

Pandangan Anda Amat Dihargai :)

Menarik Untuk Dibaca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...