Tuesday, August 12, 2014

Shaklee Worldwide : Pengedar Shaklee Peringkat Antarabangsa Melalui Gold Ambassador Pak


Umum mengetahui bahawa Shaklee yang diasaskan oleh Dr Forrest C. Shaklee berasal dari Amerika Syarikat ataupun dikenali sebagai USA/US. Walaubagaimanapun, Shaklee telah berkembang luas dan telah memasuki pasaran negara-negara serantau iaitu Shaklee CanadaShaklee ChinaShaklee Indonesia, Shaklee Japan, Shaklee Malaysia, Shaklee Mexico dan Shaklee Taiwan.

Shaklee juga telah membenarkan mana-mana pengedar walaupun baru saja mendaftar untuk memasuki pasaran di mana-mana negara yang dinyatakan di atas dengan syarat mempunyai LESEN selama 2 tahun (yang boleh diperbaharui) bersama Shaklee Malaysia. LESEN yang dimaksudkan itu ialah Gold Ambassador Pak.Sebenarnya biarlah saja orang Mexico menaja orang Mexico yang lain dan sebagainya. Tetapi kadang-kadang ada juga rakyat Malaysia yang menetap di Mexico yang lebih selesa untuk mendaftar keahlian Shaklee dengan rakyat Malaysia. Justeru, telah dibenarkan untuk kita memasuki mana-mana pasaran di negara-negara yang telah dinyatakan tadi tertakluk kepada LESEN yang dinyatakan.

Satu lagi yang dapat diperhatikan ialah dengan pemberian LESEN ini akan menyebabkan mana-mana pengedar lebih bersungguh-sungguh untuk mencari prospek di negara-negara yang dinyatakan dan bukan sekadar "melepaskan batuk di tangga". Ini amat dipentingkan oleh Shaklee iaitu nama baik syarikat, kualiti produk dan kualiti kepemimpinan.

Dengan nilai UV (Unit Value) Gold Ambassador Pak dari 384 hingga 403 (nilai yang amat besar), produk-produk yang diterima juga amat berbaloi samada untuk dipakai atau dijual. Anda juga akan mendapat penjimatan maksimum sehingga RM888 dengan pembelian Gold Ambassador Pak ini.

Katakan anda membeli mana-mana Gold Ambassador Pak pada 1.9.2014, LESEN anda sebagai pengedar peringkat antarabangsa adalah selama 2 tahun akan berakhir pada 31.8.2016. Untuk "renew" atau memperbaharui LESEN tersebut Shaklee menetapkan syarat bahawa anda memperbaharuinya DALAM TEMPOH 6 bulan sebelum tamat iaitu bermula 1.3.2016 hingga 31.8.2016.

Contohnya jika anda membeli mana-mana Gold Ambassador Pak pada 19.2.2016, LESEN anda sebagai pengedar antarabangsa tidak akan diperbaharui. Sebaliknya jika anda membeli mana-mana Gold Ambassador Pak pada 14.3.2016, maka LESEN anda akan dilanjutkan secara otomatik untuk tempoh 2 tahun lagi bermula 1.9.2016 hingga 31.8.2018 dan begitulah seterusnya.

PENGEDAR ANTARABANGSA? Wow.... macam best sangat. Macam lah semua rakyat Malaysia dah jadi ahli Shaklee sampai nak pergi negara lain. Yelah, mana tau rezeki kita di luar. Satu lagi, dalam perniagaan selera kena besar, jangan ala kadar je... dapat ke tak dapat... tu lain cerita. Ooo ye... kalau nak tahu kenapa anda perlu jadi ahli Shaklee, sila baca entri di bawah :-
Perjalanan Hidupku...: 10 Sebab Anda Perlu Menjadi Ahli Shaklee: Menjadi Ahli Shaklee? Perlukah saya menjadi ahli Shaklee sekarang? Atau bila-bila pun boleh? Apa faedah yang saya dapat kalau saya menjad...Sebenarnya tidak perlu pun sampai 10 sebab untuk anda daftar sebagai ahli Shaklee, 1 sebab pun sudah memadai. Oleh itu, andalah yang akan membuat keputusan sekarang samada mahu bersama-sama kami ataupun tidak. Dalam Shaklee telah terbukti bukan siapa jadi ahli dulu dia berjaya, sebaliknya siapa yang lebih berusaha, minat dan komited untuk menuju gaya hidup yang SIHAT, kebebasan keWANGan dan keanjalan MASA, merekalah yang berjaya.
Jumpa anda di pentas kejayaan!


Semoga bermanfaat kepada semua!
==================
Lin Chalo & Mohd Alizal,
Health Consultant &
Business Mentor
014.338.6810 - Lin
012.401.6683 - Alizal
==================No comments:

Post a Comment

Pandangan Anda Amat Dihargai :)

Menarik Untuk Dibaca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...