Tuesday, October 13, 2015

Kadar Baru Harga Tol Bermula 15 Oktober 2015Perhatian kepada seluruh rakyat Malaysia.... bermula 15 Oktober 2015, akan ada penyelarasan harga tol atau perkataan lain peningkatan harga tol di beberapa lebuhraya di Lembah Kelang. Macam-macam reaksi rakyat Malaysia apabila dengar pengumuman ini.Berikut adalah harga-harga baru tol bermula 15 Oktober 2015 :-Kalau nak diikutkan dari segi peratusan, lebuhraya SILK yang paling banyak ada kenaikan harga iaitu sebanyak 80%, AKLEH 67%, highway BESRAYA pulak 54%, SMART 50%, NPE (Pantai Dalam dan PJS 5) naik 44%, LKSA Sri Muda naik 42%, Guthrie 36%, MEX Salak naik 33%, LKSA Alam Impian naik 33%, DUKE 25%, LATAR Ijok 25%, MEX Putrajaya 20%, Highway Karak Tol Gombak 20% dan lebuhraya Karak Tol Bentong naik 17%.Hmmm... tol, petrol meningkat..... juga bermakna akan banyak lagi barang keperluan kita akan naik harga pada masa-masa akan datang. Jadi, mulai sekarang kita semua kena bersiap sedia untuk menghadapi ekonomi pada masa akan datang.

Taraf ekonomi kita juga perlulah dipertingkatkan lagi. Bagi mereka yang makan gaji rasanya dah boleh mencari peluang berniaga sambilan ataupun peluang menambahkan pendapatan. Kalau tak mahu takpe.... kena lah tukar gaya hidup, pelbagai jenis catuan terhadap keperluan diri dan keluarga juga perlu dirancang dari sekarang.

Selain tu.... sangat sangat disarankan untuk menguatkan rohani dengan memperbanyakkan amalan rohani supaya diri kita sekeluarga kuat secara rohani untuk menghadapi pelbagai kemungkinan pada masa masa akan datang.No comments:

Post a Comment

Pandangan Anda Amat Dihargai :)

Menarik Untuk Dibaca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...