Tuesday, September 30, 2014

Pengalaman Anak Berlakon Dengan Rozita Che WanBertempat di Tadika Halaman Ilmu, Bandar Tun Hussein Onn Cheras pada bulan November 2010 tercipta sejarah tersendiri apabila anak aku yang ketika itu berumur 5 tahun berpeluang untuk menjadi pelakon cilik tambahan untuk slot Lestari TV3 bertajuk "Hani". Inilah dia Pengalaman Anak Berlakon dengan Rozita Che Wan selain daripada pelakon-pelakon lain seperti Ryzal Jaafar, Nur Fathia, Nurul Elfira Loy, Esma Daniel dan Bell Ngasri.


* Bergambar kenangan bersama Rozita Che Wan * 


Ditayangkan di TV3 sempena Maal Hijrah pada bulan Disember 2010, drama sebanyak 13 episod ini mengisahkan cabaran hidup seorang remaja yang menjadi buta selepas pembedahan otak lakonan Nur Fathia sebagai Ummu Hani. Esma Daniel dan Rozita Che Wan pula masing-masing memegang watak sebagai bapa dan ibu Hani. Kebanyakan kawasan lakonan adalah di sekitar kawasan Bandar Tun Hussein Onn, Cheras dan Hulu Langat.


Klik link di atas.... babak-babak dari minit 4.00 hingga minit 4.10


Sebagai pelakon cilik tambahan, nampaknya Muhammad Adam Hakimi bin Mohd Alizal telah menjayakan wataknya dengan berkesan tanpa menunjukkan wajahnya! Watak yang dipegang hanyalah duduk dalam buaian... tak nampak muka pun... cuma nampak belakang kepala.. hehe... Boleh lihat sendiri di minit 4.00 hingga 4.10.


Setelah beberapa tahun tidak layan drama atau filem tempatan... terpaksa jugalah aku layan drama "Hani" ni.... anak punya pasal.... Tiada bayaran yang diberikan oleh pihak produksi kepada anak aku, hanya diberikan nasi bungkus sebagai makanan tengah hari... jadilah....


Terima kasih juga kepada pemilik Tadika Halaman Ilmu, Puan Nasrah Arshad yang telah memilih anak aku sebagai sebahagian daripada barisan yang menjayakan drama "Hani". Juga tahniah diucapkan kepada guru-guru di Tadika Halaman Ilmu yang memegang sebagai watak tambahan dengan jayanya.
No comments:

Post a Comment

Pandangan Anda Amat Dihargai :)

Menarik Untuk Dibaca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...