Wednesday, May 4, 2016

Shaklee Nutriwhite : Produk Kecantikan Berasaskan Nutrisi Dan KesihatanSiapa ada pakai Nutriwhite???


Pernah dengar perkataan Whiten-16? Whiten-16 ni ialah 16 ramuan botani dalam Nutriwhite yang telah diPATENkan. Paten ni samalah macam Copyright dan Trademark.
Kos untuk Paten, Copyright dan Trademark ini bukan satu atau dua sen. Kadang-kadang sampai 6-7 angka bergantung pada 'keseriusan' benda yang nak dipatenkan.
Kenapa sampai nak kena Paten 16 ramuan botani Nutriwhite? Maksudnya, bila dah kena paten, syarikat kecantikan lain tak boleh nak guna ramuan yang sama. Kalau guna jugak boleh kena saman. Jadi, produk lain tak boleh ciplak idea saintis Shaklee ini.
Kenapa Shaklee paten 16 ramuan botani ini? Kos Paten dah lah mahal? Berbaloi ke? Ye, sangat berbaloi... sebab 16 ramuan ni seolah-olah "secret recipe" Shaklee dalam bidang NUTRISI KECANTIKAN. Jadi, hanya Shaklee yang berhak menggunakan ramuan ini yang ternyata sentiasa Semulajadi, Selamat dan Berkesan!

Berkesan sangat kah???
Ya, Nutriwhite berfungsi dalam 5 cara. Kena tahu ni... bukannya main-main magic, pakai terus cantik....
1) Mencegah - melindungi kulit dari sinaran UV, cahaya matahari dan alam sekitar yang boleh menggelapkan kulit
2) Mengurangkan - kurangkan penghasilan pigmen pada kulit yang boleh menggelapkan dan warna kulit pun jadi sekata (bukan macam zebra atau panda)
3) Menyekat - sekat pergerakan pigmen hitam dari dasar sel kulit ke lapisan kulit bahagian luar dan mencegah tompokan hitam
4) Mencerahkan - cerahkan warna melanin (pigmen semula jadi) sedia ada dan tompokan hitam. Warna kulit secara keseluruhan juga akan menyerlah
5) Memperbaharui - menghilangkan sel mati yang mengandungi melanin (biasanya bewarna gelap) berlebihan agar kulit berseri

Step by step penggunaan Shaklee Nutriwhite
Shaklee Nutriwhite ni ialah skim penjagaan kulit yang standard atau dalam erti kata lain sangat bagus untuk mereka yang mempunyai kulit yang biasa, tidak terlalu kering dan tidak terlalu berminyak. Bagi mereka yang mempunyai kulit yang terlalu kering atau terlalu berminyak pula, kami sangat menyarankan agar anda menggunakan satu lagi produk yang dipanggil Shaklee Enfuselle.


Selamat mencuba!!!Berminat untuk mendapatkan produk kecantikan tanpa bahan kimia bahaya yang terbaik di pasaran???

PM kami di Facebook Kedai Vitamin Cheras Kajang

Semoga bermanfaat kepada semua!
==================
Lin Chalo & Mohd Alizal,
Health Consultant &
Business Mentor
014.338.6810 - Lin
012.401.6683 - Alizal
==================# Artikel ini telah diubah dan diterbitkan semula dengan kebenaran daripada www.sweetbonda.my

No comments:

Post a Comment

Pandangan Anda Amat Dihargai :)

Menarik Untuk Dibaca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...