Tuesday, September 6, 2016

Suplemen Shaklee Selamat Dimakan Untuk Jangka Masa Yang Panjang....Masih ada beberapa orang rakyat Malaysia yang menyatakan pendirian mereka bahawa tak elok makan suplemen... sebab akan rosakkan buah pinggang. Ada juga yang mengatakan... tak perlulah makan suplemen... lebih baik ambil zat dan nutrisi secara alami atau secara natural melalui pemakanan seharian.

Ya... itu sebenarnya yang berlaku kalau kita ambil sebarangan suplemen yang tidak diketahui samada berkesan atau tidak kepada tubuh badan kita, kadar serapan dalam tubuh badan dan banyak lagi. Sebab tu kena ada bukti bertulis daripada badan berkecuali seperti Landmark Study yang membuktikan bahawa sesuatu suplemen sangat selamat digunakan untuk jangka masa panjang...Begitu juga dengan pengambilan makanan seharian secara alami untuk mendapatkan zat dan nutrisi adalah tidak salah untuk diamalkan. Tapi kandungan zat dan nutrisi itu akan berkurangan setiap hari dan tidak cukup untuk keperluan tubuh badan kita disebabkan oleh pencemaran, penggunaan racun perosak dan juga cara masakan yang tidak betul.

Pada zaman dahulu kala... ya betul.... suplemen bukanlah mustahak. Zaman dulu takde pencemaran sepertimana sekarang. Jadi zat serta nutrisi yang ada pemakanan adalah cukup untuk keperluan tubuh badan kita. Logiknya... dulu pun takde penyakit pelik-pelik seperti yang ada sekarang.

Sebab tu lah Shaklee berani guna tagline sentiasa semulajadi, sentiasa selamat dan sentiasa berkesan ke atas produk-produknya... Kenapa??? Sebab kajian secara mendalam telah dibuat kepada pengguna produk Shaklee sejak dulu lagi.... dan ternyata serta terbukti memang berkesan!

Berikut ni adalah testimoni daripada pengguna-pengguna produk Shaklee sejak berzaman lagi.... Oh ye..... Shaklee kat Malaysia dah 28 tahun.... kalau worldwide atau seantero dunia baru 60 tahun!


Nenek ni dah umur 77 tahun ye... amalkan produk Shaklee sejak umur 20-an lagi


Dah 20 tahun pakai produk Shaklee... berat badan sihat... tenaga yang berpanjangan

Profesor ni percaya kepada bukti saintifik.... NASA pun approach Shaklee untuk suplemen angkasawan

Dah 20 tahun guna produk Shaklee

Dah 24 tahun pakai produk Shaklee... tenaga dan konsentrasi meningkat setiap hari!

Asbab produk Shaklee.... hidup lebih lama... keluarga lain meninggal awal....

Dah 25 tahun pakai produk Shaklee

Dah 26 tahun pakai produk Shaklee

Nampak tak... memang penting kita mengkaji setiap suplemen yang kita ambil. Kaji dari setiap sudut... bukan dari sudut pandangan kita saje.... Sebab tu Shaklee satu-satunya syarikat yang berani membuat kajian macam Landmark Study terhadap produknya...

OK lah.... yang atas ni testimoni daripada orang biasa yang dah lama guna produk Shaklee. Tak cukup dengan itu... para atlet dan juga angkasawan pun guna produk Shaklee tau. Hubungan antara NASA dan Shaklee bermula sejak tahun 1993 lagi apabila NASA mintak saintis Shaklee formulakan makanan angkasawan merekaSebahagian atlet olimpik dari USA yang menggondol pingat emas, perak dan gangsa juga menggunakan suplemen Shaklee untuk meningkatkan performance mereka. Jadi sebab itulah pentingnya untuk kita mengambil suplemen Shaklee dalam kehidupan seharian kita

Delegasi dari Malaysia pun dah pernah sampai kat Kennedy Space Centre tempat NASA, makan tengahari dengan angkasawan dan juga explore tempat roket dan kapal angkasa semasa trip ke Orlando, US baru-baru ini

Baca : Pengalaman ke Kennedy Space Centre, Orlando USA


Semoga bermanfaat kepada semua!
==================
Lin Chalo & Mohd Alizal,
Health Consultant &
Business Mentor
014.338.6810 - Lin
012.401.6683 - Alizal
==================
No comments:

Post a Comment

Pandangan Anda Amat Dihargai :)

Menarik Untuk Dibaca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...